Warmtepomp Losser

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Losser? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. Verderop bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Losser.
warmtepomp-installateur-7581

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige oplossing
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode-regio7581
Netnummer053 (+3153)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Losser

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat tal van systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Losser kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Losser? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze vergelijker vind je vandaag nog erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7581).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de paragraaf hierna tref je bruikbare informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Losser kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €11.100. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Losser (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-losser

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5900. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door specifieke zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23500Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €20900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7175Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3600 – €6250Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €5400Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Losser verbruikt ongeveer 1650 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €215 tot €320. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€716
Buitenlucht2700kWh€465€251
Bodemwarmte1925kWh€322€394
Hybride1525 kWh + 500 M3€501€215

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Losser?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Losser?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er de erkende groene lening van je gemeente Losser. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.gemeentelosser.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Losser. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot wel €1650. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Losser (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitachiYutaki Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S5 KW€1800,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI11 (B/W)11 KW€2900,-
ToshibaHWS-1405H8 + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Losser aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente