Warmtepomp Fleringen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Fleringen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Fleringen.
warmtepomp-installateur-7666

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • In de zomer een koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijke installatie
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode-regio7666
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Fleringen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Fleringen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Fleringen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels warmtepomprevolutie.nl check jij waardevolle leveranciers en installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7666).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf ontdek jij bruikbare toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Fleringen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €14.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.025 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Fleringen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-fleringen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij lucratieve subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2200. De totaalprijs kan men berekenen met verschillende randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23100Hoge besparing, prijzig
Water-water€15800 – €22700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7450Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4500 – €6200Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €5700Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Fleringen gebruikt grofweg 1830 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €210 tot €340. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2300kWh€457€225
Bodemwarmte1675kWh€321€361
Hybride1525 kWh + 475 M3€491€191

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Fleringen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tubbergen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij de gemeenten Tubbergen. Het is een interessante lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.tubbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Fleringen. Hoeveel je krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €825 tot doorgaans €2250. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Fleringen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DanfossDHP-H Opti 45 KW€2800,-
SonnenkraftHP14SM12 KW€2500,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSX08P50(**)5 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Fleringen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!