Warmtepomp Vasse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Vasse? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vasse.
warmtepomp-installateur-7661

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook dienen als koeling
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode-regio7661
Netnummer0541 (+31541)
Gasgebruik M31830 M3
Stroom-verbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vasse

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vasse kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Vasse? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website lees jij zonder problemen installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7661).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hieronder check je bruikbare gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Vasse kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €285,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €11.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Vasse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vasse

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. een royale subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2900. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verscheidene aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25400Geen geluid, dure installatie
Water-water€15200 – €23900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6600Zeer betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6900Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €5550Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vasse gebruikt ongeveer 1830 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schommelt tussen €210 tot €385. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €150 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€677
Buitenlucht2425kWh€460€217
Bodemwarmte1725kWh€325€352
Hybride1400 kWh + 375 M3€494€183

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vasse?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tubbergen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Tubbergen. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.tubbergen.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Vasse. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 en kunnen oplopen tot €2700. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vasse (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1900.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-iQ 16 Maxi13 KW€2600,-
SolvisVaero AL 15kW13 KW€2450,-
DaikinERLQ006(**)V + EHSHB08P30(**)5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Vasse aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!