Warmtepomp Manderveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Manderveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €265,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Verderop bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Manderveen.
warmtepomp-installateur-7664

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gasgebruik M31830 M3
Stroom-verbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energiekosten€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Manderveen

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit diverse systemen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Manderveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Manderveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels warmtepomprevolutie.nl check je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7664).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je praktische gegevens met betrekking tot actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Manderveen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €19.900. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Manderveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-manderveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels ISDE subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €5600. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2200. De totaalprijs wordt bepaald door diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25700Hoge besparing, erg duur
Water-water€15700 – €22900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5000 – €6800Lage aanschafprijs
Lucht-water€4000 – €7175goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2050 – €5050Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Manderveen gebruikt om en nabij 1830 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €360. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €180 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€680
Buitenlucht2650kWh€442€238
Bodemwarmte1725kWh€306€374
Hybride1525 kWh + 475 M3€476€204

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Manderveen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Tubbergen. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.tubbergen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Manderveen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €525 tot maar liefst €3100. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Manderveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-C Opti 89 KW€2800,-
SolvisVaero I 15kW13 KW€2450,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHSH08P50(**)5 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Manderveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!