Warmtepomp Maarssen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Maarssen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €300,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Hierna vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Maarssen.
warmtepomp-installateur-3601

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Toekomstbestendig
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3601
Netnummer0346 (+31346)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maarssen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er is keuze uit diverse versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maarssen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Maarssen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze vergelijker bekijk jij vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3601).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij veelzijdige informatie inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Maarssen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €12.800. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Maarssen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maarssen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De totaalprijs wordt mede bepaald door allerlei onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26000Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15200 – €21400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4550 – €6700Relatief voordelig
Lucht-water€3600 – €6475Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Maarssen gebruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €230 tot €320. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€703
Buitenlucht2425kWh€471€232
Bodemwarmte2050kWh€330€373
Hybride1525 kWh + 475 M3€506€197

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maarssen?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Stichtse Vecht. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.stichtsevecht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Maarssen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €550 tot plusminus €3100. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Maarssen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1975.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2075.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ARTELSHP6RL245 KW€1800,-
MAXA Advantixi-HP 023524 KW€3700,-
Alpha InnotecWZS 62K3M7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Maarssen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!