Warmtepomp Loenen aan de Vecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Loenen aan de Vecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Loenen aan de Vecht.
warmtepomp-installateur-3632

 • Kies voor een beter milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige manier van verwarmen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3632
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Loenen aan de Vecht

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan honderden producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loenen aan de Vecht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Loenen aan de Vecht? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij eenvoudig (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3632).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand ontdek je samengestelde toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Loenen aan de Vecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €12.900. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.075 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Loenen aan de Vecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loenen-aan-de-vecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de huidige subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6200. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door allerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26300Passief koelen, hoge investering
Water-water€14700 – €23000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4300 – €7050Lage aanschafprijs
Lucht-water€3900 – €6775Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2200 – €5250Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Loenen aan de Vecht gebruikt ongeveer 1400 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Energiedirect of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing varieert van €255 tot €400. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €185 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€712
Buitenlucht2450kWh€498€214
Bodemwarmte2100kWh€356€356
Hybride1450 kWh + 500 M3€534€178

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Loenen aan de Vecht?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij de gemeenten Stichtse Vecht. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.stichtsevecht.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Loenen aan de Vecht. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €600 tot wel €2250. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Loenen aan de Vecht (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
ARTELSHP12RL24P312 KW€2500,-
MAXA Advantixi-MAX 047556 KW€6750,-
Alpha InnotecSWC 142H315 KW€3300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Loenen aan de Vecht aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!