Warmtepomp Tienhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Tienhoven? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Op deze pagina lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Tienhoven.
warmtepomp-installateur-3612

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3612
Netnummer0346 (+31346)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Tienhoven

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tienhoven kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Tienhoven? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze pagina lees je zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3612).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Bijgaand vind jij omvangrijke adviezen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Tienhoven kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €14.800. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Tienhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tienhoven

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van actuele subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3400. De factuur wordt vastgesteld door diverse onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17300 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6225Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3750 – €7300Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2550 – €5250Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tienhoven consumeert circa 1400 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €265 tot €370. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €130 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€705
Buitenlucht2500kWh€486€219
Bodemwarmte1975kWh€345€360
Hybride1575 kWh + 400 M3€522€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tienhoven?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via jouw gemeente Stichtse Vecht. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.stichtsevecht.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tienhoven. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot doorgaans €3650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Tienhoven (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je grofweg €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELSHP10RL2411 KW€2400,-
MAXA Advantixi-HP 025031 KW€4250,-
Alpha InnotecWZS 102K3M11 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een actueel stappenplan van de warmteservice Tienhoven aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!