Warmtepomp Nieuwersluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Nieuwersluis? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €230,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal factoren. Op onze website tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Nieuwersluis.
warmtepomp-installateur-3631

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gasgebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuwersluis

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit flink wat installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwersluis kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Nieuwersluis? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van onze tool vergelijk jij snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3631).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna lees jij accurate aanbevelingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwersluis kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.100 en €12.400. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.850 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwersluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwersluis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De factuur wordt vastgesteld door allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26500Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13100 – €20300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6250CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4450 – €6825Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2325 – €6150Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuwersluis gebruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €355. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €150 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€711
Buitenlucht2600kWh€491€220
Bodemwarmte1925kWh€348€363
Hybride1450 kWh + 400 M3€526€185

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwersluis?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een aantalzaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt samen met jouw huidige gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Stichtse Vecht?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Stichtse Vecht. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.stichtsevecht.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Nieuwersluis. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot gemiddeld €3350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwersluis (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal grofweg €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ARTELMHP9RL248 KW€2100,-
MAXA Advantixi-MAX 046652 KW€6350,-
Alpha InnotecSWC 122H314 KW€3200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Nieuwersluis aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!