Warmtepomp Kockengen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Kockengen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Verderop tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kockengen.
warmtepomp-installateur-3628

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3628
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kockengen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kockengen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Kockengen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze tool ontdek jij vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3628).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina check jij bruikbare info aangaande alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kockengen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €21.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.125 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Kockengen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kockengen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. Geholpen door interessante subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2000. De factuur kan men berekenen met velerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23900Hoog rendement, erg duur
Water-water€14800 – €22300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5450 – €6475Relatief lage investering
Lucht-water€4000 – €6450Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2450 – €5100Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kockengen verbruikt pakweg 1400 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €245 tot €385. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €165 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€710
Buitenlucht2750kWh€483€227
Bodemwarmte1775kWh€341€369
Hybride1375 kWh + 400 M3€518€192

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kockengen?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Stichtse Vecht. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.stichtsevecht.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kockengen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en kunnen oplopen tot €2650. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kockengen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ARTELSHP16RL24P313 KW€2600,-
MAXA Advantixi-HP 0250 LT37 KW€5000,-
Alpha InnotecSWC 102H311 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kockengen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!