Warmtepomp Nieuwer Ter Aa

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nieuwer Ter Aa? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees je meer info over een warmtepomp kopen in Nieuwer Ter Aa.
warmtepomp-installateur-3626

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lange levensduur

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3626
Netnummer0294 (+31294)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwer Ter Aa

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwer Ter Aa kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Nieuwer Ter Aa? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze vergelijker lees je in een zeer korte periode installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3626).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie neemt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop lees jij omvangrijke informatie over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwer Ter Aa heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €15.100. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.775 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwer Ter Aa (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwer-ter-aa

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25200Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17700 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €7000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6875Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2100 – €6100Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Nieuwer Ter Aa gebruikt circa 1400 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €215 tot €370. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€709
Buitenlucht2750kWh€475€234
Bodemwarmte1775kWh€333€376
Hybride1500 kWh + 550 M3€510€199

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwer Ter Aa?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Stichtse Vecht. Dit is een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.stichtsevecht.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuwer Ter Aa. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3150. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuwer Ter Aa (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ongeveer €1700.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ARTELSHP16RL2412 KW€2500,-
MAXA Advantixi-HP 0235 LT29 KW€4200,-
Alpha InnotecSWC 82H39 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Nieuwer Ter Aa aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!