Warmtepomp Vreeland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vreeland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse zaken. Op onze website bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Vreeland.
warmtepomp-installateur-3633

 • Een energieneutrale woning
 • Kan woning ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vreeland

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vreeland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vreeland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze tool vergelijk je direct warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3633).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Bijgaand lees jij veelzijdige info die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vreeland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €13.200. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Vreeland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vreeland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De eindfactuur wordt vastgesteld door verschillende onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25500Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€15600 – €21300Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €7475Verwarmen en koelen
Lucht-water€3500 – €6250Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €5500Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Vreeland verbruikt ong. 1400 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €275 tot €320. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €170 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€713
Buitenlucht2650kWh€463€250
Bodemwarmte1675kWh€321€392
Hybride1600 kWh + 550 M3€499€214

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vreeland?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Stichtse Vecht. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.stichtsevecht.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vreeland. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot wel €2150. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vreeland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) ontvang je ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AT-TECLWP3-10 Monoblock7 KW€2000,-
MAXA Advantixi-MAX 048562 KW€7350,-
Alpha InnotecSWC 172H319 KW€3700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Vreeland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!