Warmtepomp Oud Zuilen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oud Zuilen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een voordelige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oud Zuilen.
warmtepomp-installateur-3611

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode-regio3611
Netnummer030 (+3130)
Gas-verbruik M31400 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oud Zuilen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud Zuilen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oud Zuilen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze pagina ontdek jij direct de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3611).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina tref je actuele informatie inzake populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oud Zuilen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €24.400. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Oud Zuilen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-zuilen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke investering kan men berekenen met meerdere variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25800Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14600 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €6400Relatief lage investering
Lucht-water€4900 – €6900Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2925 – €6400Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oud Zuilen gebruikt grofweg 1400 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €235 tot €385. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €175 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€704
Buitenlucht2425kWh€479€225
Bodemwarmte1825kWh€338€366
Hybride1300 kWh + 550 M3€514€190

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oud Zuilen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalmitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Stichtse Vecht. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.stichtsevecht.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Oud Zuilen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €3350. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oud Zuilen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze grofweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ARTELSHP8RL246 KW€1900,-
MAXA Advantixi-HP 0250F32 KW€4500,-
Alpha InnotecWZS 82K3M9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oud Zuilen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier verhinder je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!