Warmtepomp Nigtevecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Nigtevecht? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Op onze website tref je meer info over een warmtepomp kopen in Nigtevecht.
warmtepomp-installateur-1393

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcodegebied1393
Netnummer0294 (+31294)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nigtevecht

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nigtevecht kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nigtevecht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze vergelijker lees je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1393).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Verderop bekijk je samengestelde info m.b.t. populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nigtevecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €24.100. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Nigtevecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nigtevecht

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij ISDE subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7900. Een hybride opstelling is er vanaf €3400. De factuur wordt bepaald aan de hand van verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25200Hoog rendement, dure installatie
Water-water€16400 – €24400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3600 – €6975Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4100 – €6700Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2775 – €6500Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nigtevecht gebruikt plusminus 1400 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €365. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €190 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€673
Buitenlucht2550kWh€471€202
Bodemwarmte1875kWh€337€337
Hybride1400 kWh + 525 M3€505€168

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nigtevecht?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Stichtse Vecht. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.stichtsevecht.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nigtevecht. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot plusminus €1550. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nigtevecht (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze pakweg €1950.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecANL090H18 KW€2950,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 4115 KW€3300,-
Western AirconditioningCORE 1418 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Nigtevecht aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!