Warmtepomp Breukelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Breukelen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Breukelen.
warmtepomp-installateur-3621

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Hogere woningwaarde
 • Hoog rendement

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3621
Netnummer0346 (+31346)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Breukelen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met flink wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breukelen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Breukelen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van warmtepomprevolutie.nl lees jij eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3621).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Bijgaand lees jij praktische info ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Breukelen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €11.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Breukelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breukelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5800. Een hybride systeem is er vanaf €2300. De factuur wordt getekend door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27800Hoge besparing, erg duur
Water-water€14700 – €20600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5400 – €6300Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3600 – €6775Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2150 – €5850Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Breukelen gebruikt om en nabij 1400 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €280 tot €360. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€707
Buitenlucht2450kWh€460€247
Bodemwarmte1650kWh€318€389
Hybride1525 kWh + 375 M3€495€212

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Breukelen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Stichtse Vecht?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Stichtse Vecht. Dit is een interessante lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.stichtsevecht.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Breukelen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot maar liefst €1550. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Breukelen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ARTELSHP14RL2412 KW€2500,-
MAXA Advantixi-HP 027044 KW€5550,-
Alpha InnotecSWC 42H36 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Breukelen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor zorg je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren leidt tot een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!