Warmtepomp Loenersloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Loenersloot? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende facetten. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Loenersloot.
warmtepomp-installateur-3634

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante temperatuur
 • Een keuze voor de toekomst
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Veel geld besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Loenersloot

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loenersloot kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Loenersloot? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vind jij moeiteloos erkende installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3634).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij uitgebreide aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Loenersloot heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €220,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €21.700. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.175 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Loenersloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loenersloot

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verschillende variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26700Passief koelen, erg duur
Water-water€17600 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4600 – €6475Zeer betaalbaar
Lucht-water€3750 – €6825Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €5950Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Loenersloot gebruikt plusminus 1400 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing varieert van €220 tot €400. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€714
Buitenlucht2550kWh€471€243
Bodemwarmte1675kWh€328€386
Hybride1500 kWh + 525 M3€507€207

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Loenersloot?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Stichtse Vecht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Stichtse Vecht. Kort gezegd een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.stichtsevecht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Loenersloot. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en kunnen oplopen tot €3700. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Loenersloot (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AT-TECLWP5-18 Monoblock11 KW€2400,-
MAXA AdvantixCalido 2000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 192H321 KW€3900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Loenersloot aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!