Warmtepomp Moerdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Moerdijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei elementen. Hierna check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Moerdijk.
warmtepomp-installateur-4781

 • CO2 uitstoot beperken
 • Constante verwarming
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode-regio4781
Netnummer0168 (+31168)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Moerdijk

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moerdijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Moerdijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze pagina lees jij vandaag nog erkende installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4781).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje lees jij accurate info over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Moerdijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €295,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.100 en €12.000. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.100 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Moerdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moerdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Via een flinke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6800. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van velerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24200Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13600 – €20800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3850 – €6475Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4750 – €6100Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2825 – €5800Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Moerdijk verbruikt circa 1410 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €245 tot €305. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2400kWh€506€227
Bodemwarmte1800kWh€359€374
Hybride1500 kWh + 375 M3€542€191

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Moerdijk?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Moerdijk. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.moerdijk.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Moerdijk. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en lopen op tot wel €2250. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Moerdijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ong. €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal circa €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ImmergasMagis Pro5 ErP5 KW€1800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + EHST20D-VM2C6 KW€1900,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 + VWW 11/4 SI (0010016677)7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Moerdijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente