Warmtepomp Roosendaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Roosendaal? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Op deze pagina tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Roosendaal.
warmtepomp-installateur-4701

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4701
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Roosendaal

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roosendaal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Roosendaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website lees jij in een zeer korte periode erkende installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4701).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder vind jij veelzijdige gegevens over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Roosendaal kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.300 en €17.900. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.775 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Roosendaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roosendaal

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het draait uit op een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25000Geen geluid, hoge investering
Water-water€15600 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3800 – €6700Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5350 – €7350Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €5300Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Roosendaal verbruikt ongeveer 1360 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €235 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€739
Buitenlucht2475kWh€510€229
Bodemwarmte2100kWh€362€377
Hybride1550 kWh + 550 M3€547€192

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Roosendaal?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Roosendaal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Roosendaal. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.roosendaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Roosendaal. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €925 en kunnen oplopen tot €2350. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Roosendaal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
ImmergasRapax 300 V20 KW€1250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75YAA + ERSD-VM2C6 KW€1900,-
VaillantgeoTHERM VWS 300/3 (W/W) (0010018421)42 KW€6000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Roosendaal aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente