Warmtepomp Halderberge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Halderberge? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €335,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Halderberge.
warmtepomp-installateur-4731

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Halderberge

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Halderberge kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Halderberge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze tool bekijk jij vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4731).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk jij handige raadgeving ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Halderberge kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €22.800. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Halderberge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-halderberge

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6400. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3000. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26700Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €21300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €7150CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3850 – €6350Goedkope installatie, geleverd met buitenunit
Hybride€2075 – €6200Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Halderberge verbruikt pakweg 1520 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Delta of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €325. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €160 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€723
Buitenlucht2725kWh€470€253
Bodemwarmte1800kWh€325€398
Hybride1600 kWh + 550 M3€506€217

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Halderberge?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Halderberge?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij de gemeenten Halderberge. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.halderberge.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Halderberge. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €650 tot gemiddeld €3450. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Halderberge (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€300, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
iDMTERRA SW 55 Max; 81036970 KW€8800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW160 YHA + TSA-100014 KW€2700,-
VaillantgeoTHERM VWS 61/3 (0010009068)7 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Halderberge aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente