Warmtepomp Tholen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Tholen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse factoren. Op deze pagina ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Tholen.
warmtepomp-installateur-4691

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode-regio4691
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tholen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tholen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Tholen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij snel installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4691).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je accurate aanbevelingen inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Tholen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €19.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.675 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Tholen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tholen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27200Passief koelen, prijzig
Water-water€16800 – €22400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6450Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4550 – €6075Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6850Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Tholen verbruikt plusminus 1310 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €360. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €180 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€663
Buitenlucht2625kWh€457€206
Bodemwarmte1700kWh€325€338
Hybride1450 kWh + 525 M3€491€172

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tholen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dat geval hebben we de duurzame groene lening bij de gemeenten Tholen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.tholen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, veelal is er de ISDE-subsidie Tholen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot wel €3550. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tholen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ongeveer €1725.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LennoxEcolean EAR0552SM433 KW€4300,-
SPRSUNCGK/C-2211 KW€2250,-
WarmblauwHP3BW 33G34 KW€5200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Tholen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente