Warmtepomp Klundert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Klundert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €320,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Op onze website bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Klundert.
warmtepomp-installateur-4791

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcodegebied4791
Netnummer0168 (+31168)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Klundert

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klundert kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Klundert? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze vergelijker vind je vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4791).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij bruikbare adviezen inzake de type warmtepompenen wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Klundert kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €325,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.000 en €21.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.225 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Klundert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klundert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van ISDE subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door specifieke randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25100Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17800 – €20300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €6925Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €7500Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2425 – €6000Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Klundert verbruikt plusminus 1410 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €280 tot €385. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €135 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€686
Buitenlucht2550kWh€446€240
Bodemwarmte1800kWh€309€377
Hybride1375 kWh + 475 M3€480€206

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Klundert?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een paar zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Moerdijk. Het is een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.moerdijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Klundert. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot wel €1800. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Klundert (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1825.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Clausiusstrong 12-70 H70 KW€8800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC335KXZWEI + Climate kit KX 28038 KW€5600,-
Carrier61AF-022B13 KW€2450,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Klundert aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!