Warmtepomp Heijningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Heijningen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. In het volgende kopje check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heijningen.
warmtepomp-installateur-4794

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Interessante salderingsregeling
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcodegebied4794
Netnummer0168 (+31168)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heijningen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heijningen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Heijningen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze vergelijker ontdek jij snel verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4794).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf check je toepasbare aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heijningen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €19.700. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.225 en €6.950 bij een verwarmingsmonteur uit Heijningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heijningen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels allerlei variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24200Veel vermogen, prijzig
Water-water€17100 – €20400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4450 – €7125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4300 – €7300Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2925 – €6900Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heijningen gebruikt circa 1410 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €280 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€688
Buitenlucht2550kWh€461€227
Bodemwarmte2025kWh€323€365
Hybride1300 kWh + 550 M3€495€193

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heijningen?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Moerdijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Moerdijk. Dit is een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.moerdijk.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heijningen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €650 tot maar liefst €3600. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heijningen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1850.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAW 0041HT/S9 KW€2050,-
NefitEnviLine A/W Split 3.0 T-S3 KW€1600,-
Carrier61AF-035B22 KW€3350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Heijningen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!