Warmtepomp Steenbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Steenbergen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere facetten. Hierna lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Steenbergen.
warmtepomp-installateur-4651

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook koelen is mogelijk
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig storingen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcodegebied4651
Netnummer0592 (+31592)
Gasgebruik M31440 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Steenbergen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenbergen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Steenbergen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij waardevolle installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4651).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder lees jij waardevolle gegevens over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Steenbergen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €255,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.500 en €10.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Steenbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenbergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels aantrekkelijk subsidies realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3000. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25400Geen geluid, prijzig
Water-water€13600 – €20600Ook koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €6225Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5100 – €6775Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €5750Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Steenbergen verbruikt circa 1440 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €235 tot €385. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €145 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€746
Buitenlucht2400kWh€522€224
Bodemwarmte1650kWh€373€373
Hybride1425 kWh + 600 M3€560€187

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Steenbergen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Steenbergen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Steenbergen. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.steenbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Steenbergen. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot maar liefst €3300. Informeren naar de huidige subsidie in maart 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Steenbergen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ongeveer €1575.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
InterClima-MTAHCY 05112 KW€2350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112YAA + ERST20C-VM2C12 KW€2500,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D086 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Steenbergen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente