Warmtepomp Fijnaart

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Fijnaart? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Fijnaart.
warmtepomp-installateur-4793

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Beschikt over koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcodegebied4793
Netnummer0168 (+31168)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Fijnaart

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er zijn flink wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Fijnaart kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Fijnaart? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4793).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Verderop ontdek jij accurate aanbevelingen over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Fijnaart heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €13.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft relevante voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.150 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Fijnaart (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-fijnaart

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €6200. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3300. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26600Veel besparen, erg duur
Water-water€13000 – €20500Koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6175Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4050 – €6275Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €5250Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Fijnaart gebruikt ong. 1410 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €260 tot €380. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €200 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€687
Buitenlucht2350kWh€453€234
Bodemwarmte1750kWh€316€371
Hybride1325 kWh + 450 M3€488€199

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Fijnaart?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening in de gemeente Moerdijk. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.moerdijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Fijnaart. De omvang van de subsidie hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €875 tot gemiddeld €3500. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Fijnaart (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2450.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Clausiusstrong 12-70 HC70 KW€8800,-
NEC Power worldPF-050DC/NE13 KW€2600,-
Carrier61AF-030B17 KW€2850,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Fijnaart aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!