Warmtepomp Standdaarbuiten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Standdaarbuiten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. In het volgende kopje ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Standdaarbuiten.
warmtepomp-installateur-4758

 • Goed voor het milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcodegebied4758
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Standdaarbuiten

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Standdaarbuiten heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Standdaarbuiten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker bekijk je zonder problemen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4758).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Verderop bekijk jij accurate details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Standdaarbuiten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €18.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.450 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Standdaarbuiten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-standdaarbuiten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door aantrekkelijk subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6100. Een hybride systeem is er vanaf €2900. De eindfactuur wordt bepaald door diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €26700Hoog rendement, erg duur
Water-water€15700 – €24400Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6400Relatief lage investering
Lucht-water€3600 – €7450Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2625 – €6000Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Standdaarbuiten gebruikt plusminus 1410 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €250 tot €345. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€681
Buitenlucht2425kWh€449€232
Bodemwarmte1700kWh€313€368
Hybride1400 kWh + 500 M3€484€197

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Standdaarbuiten?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Moerdijk. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.moerdijk.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Standdaarbuiten. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €800 tot ongeveer €2550. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Standdaarbuiten (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je grofweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Clausiusclassic HC 1-1010 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140VSX + Climate kit PAC 18 kW16 KW€2900,-
Carrier30RQSY070B45 KW€5650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Standdaarbuiten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zodoende zorg je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!