Warmtepomp Langeweg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Langeweg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Langeweg.
warmtepomp-installateur-4772

 • Helemaal van het gas af
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcodegebied4772
Netnummer0168 (+31168)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroom-verbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Langeweg

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langeweg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Langeweg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze website bekijk je moeiteloos leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4772).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check jij waardevolle informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Langeweg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €17.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Langeweg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langeweg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Dankzij een flinke subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25700Passief koelen, hoge investering
Water-water€17400 – €21000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7225Kan ook als airco werken
Lucht-water€4300 – €6075Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €6500Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Langeweg verbruikt ongeveer 1410 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €255 tot €340. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €180 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2625kWh€480€206
Bodemwarmte1875kWh€343€343
Hybride1525 kWh + 350 M3€514€171

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Langeweg?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Moerdijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening van je gemeente Moerdijk. Het is een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.moerdijk.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, meestal is er de ISDE-subsidie Langeweg. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot gemiddeld €2050. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Langeweg (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Clausiusstrong HC 7-5050 KW€6800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZWEI + Climate kit KX 28032 KW€5000,-
Carrier61AF-019X9-B13 KW€2450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Langeweg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!