Warmtepomp Willemstad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Willemstad? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €175,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Hierna ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Willemstad.
warmtepomp-installateur-4797

 • Duurzame investering
 • Constante verwarming van de woning
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode-regio4797
Netnummer0168 (+31168)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Willemstad

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn honderden oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Willemstad biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Willemstad? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool vergelijk jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4797).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je veelzijdige informatie over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Willemstad heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.000 en €19.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.500 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Willemstad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-willemstad

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €8000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verscheidene onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23200Geen geluid, erg duur
Water-water€17800 – €20200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3800 – €6775Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4950 – €7025Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2300 – €5300Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Willemstad verbruikt plusminus 1410 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €370. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €165 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1125m3€690
Buitenlucht2300kWh€476€214
Bodemwarmte1800kWh€338€352
Hybride1575 kWh + 500 M3€511€179

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Willemstad?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente Moerdijk. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.moerdijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Willemstad. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €975 tot maar liefst €3250. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Willemstad (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op plusminus €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAW 0061HT/S13 KW€2450,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 5.0 T-S4 KW€1700,-
Carrier61AF-055B38 KW€4950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Willemstad aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!