Warmtepomp Oudemolen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Oudemolen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een economische en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Als je iets verders scrollt lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oudemolen.
warmtepomp-installateur-4796

 • Minder CO-2 belasting
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroom-gebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oudemolen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit honderden oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudemolen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Oudemolen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool check je zonder moeite leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4796).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Hierna lees je bruikbare informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudemolen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €11.200. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.100 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Oudemolen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudemolen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25300Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€16400 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4600 – €6325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3900 – €6325Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €6500Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Oudemolen gebruikt plusminus 1410 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing fluctueert tussen de €275 tot €330. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€689
Buitenlucht2400kWh€469€220
Bodemwarmte1725kWh€331€358
Hybride1475 kWh + 475 M3€503€186

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oudemolen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Moerdijk. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.moerdijk.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Oudemolen. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot maar liefst €2700. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudemolen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAW 0041HT9 KW€2050,-
NefitEnviLine A/W Split 5.0 T-S5 KW€1650,-
Carrier61AF-045B30 KW€4150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Oudemolen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!