Warmtepomp Noordhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Noordhoek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere factoren. Op onze website check je verdere details over een warmtepomp kopen in Noordhoek.
warmtepomp-installateur-4759

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4759
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noordhoek

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordhoek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Noordhoek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van warmtepomprevolutie.nl lees jij snel de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4759).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Bijgaand lees je veelzijdige details die gaan over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Noordhoek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €20.100. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Noordhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordhoek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van interessante subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €7100. Het hybride systeem is er vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16800 – €20500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3650 – €6600Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4250 – €6425Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2675 – €6900Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Noordhoek verbruikt pakweg 1410 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €235 tot €395. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €185 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€682
Buitenlucht2475kWh€457€225
Bodemwarmte1650kWh€321€361
Hybride1425 kWh + 575 M3€491€191

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Noordhoek?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Moerdijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Moerdijk. Dit is een interessante lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.moerdijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Noordhoek. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot maar liefst €2700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noordhoek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Clausiuselite H 1-1010 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC560KXZE1+2X Climate kit KX28042 KW€5500,-
Carrier30RQSY078B50 KW€6150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Noordhoek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee weet je zeker dat warme lucht verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!