Warmtepomp Zevenbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zevenbergen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €245,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zevenbergen.
warmtepomp-installateur-4761

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan ook dienen als koeling
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode-regio4761
Netnummer0168 (+31168)
Gas-gebruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zevenbergen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zevenbergen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zevenbergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze website tref je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4761).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check jij omvangrijke gegevens omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zevenbergen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €350,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.000 en €15.200. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.525 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zevenbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zevenbergen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De eindfactuur wordt bepaald door allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25300Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6775Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4850 – €6000Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2100 – €5300Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zevenbergen consumeert grofweg 1410 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing varieert van €220 tot €345. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€683
Buitenlucht2675kWh€464€219
Bodemwarmte1875kWh€328€355
Hybride1325 kWh + 475 M3€499€184

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zevenbergen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Moerdijk?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval is er een speciale groene lening in de gemeente Moerdijk. Dit is een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.moerdijk.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zevenbergen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €1000 en lopen op tot wel €1900. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zevenbergen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2025.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Clausiuselite HC 1-1010 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZXE1+Climate kit KX28023 KW€3600,-
Carrier30RQSY080B50 KW€6150,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zevenbergen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!