Warmtepomp Zevenbergschen Hoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zevenbergschen Hoek? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende factoren. Hierna lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zevenbergschen Hoek.
warmtepomp-installateur-4765

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4765
Netnummer0168 (+31168)
Gas-verbruik M31410 M3
Stroomgebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zevenbergschen Hoek

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zevenbergschen Hoek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Zevenbergschen Hoek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door deze website ontdek jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4765).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind je waardevolle info aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zevenbergschen Hoek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €12.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.625 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zevenbergschen Hoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zevenbergschen-hoek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Geholpen door een interessante subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing is er vanaf €1900. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24100Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15800 – €24200Koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €7050Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4300 – €6450Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zevenbergschen Hoek verbruikt circa 1410 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €280 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€684
Buitenlucht2400kWh€472€212
Bodemwarmte1600kWh€335€349
Hybride1300 kWh + 550 M3€506€178

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zevenbergschen Hoek?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Moerdijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Moerdijk. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.moerdijk.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zevenbergschen Hoek. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot gemiddeld €3500. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zevenbergschen Hoek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze grofweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2400.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Clausiusstrong H 7-5050 KW€6800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZWEI + Climate kit KX 28025 KW€4300,-
Carrier61AF-014X9-B9 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zevenbergschen Hoek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!