Warmtepomp Rucphen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rucphen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van meerdere elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rucphen.
warmtepomp-installateur-4715

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode-regio4715
Netnummer0165 (+31165)
Gasgebruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energiekosten€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rucphen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rucphen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rucphen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl lees je moeiteloos de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4715).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna vind je uitgebreide details aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rucphen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €19.600. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.900 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Rucphen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rucphen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Via een interessante subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2900. De totaalprijs wordt vastgesteld door specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €24800Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14500 – €22500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3750 – €6450Relatief lage investering
Lucht-water€4750 – €6100Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €5750Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Rucphen verbruikt grofweg 1730 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €255 tot €375. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €125 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€740
Buitenlucht2750kWh€518€222
Bodemwarmte1825kWh€370€370
Hybride1375 kWh + 400 M3€555€185

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rucphen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is actief naast jouw huidige CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Rucphen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Rucphen. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.rucphen.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rucphen. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €550 tot wel €3900. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rucphen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ImmergasAudax 64 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
VaillantgeoTHERM VWS 380/3 (W/W) (0010018422)53 KW€7100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Rucphen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente