Warmtepomp Linne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Linne? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Linne.
warmtepomp-installateur-6067

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31780 M3
Stroom-verbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Linne

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Linne kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Linne? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze website vind je eenvoudig (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6067).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Verderop vind je bruikbare raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Linne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €16.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.250 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Linne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-linne

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door specifieke zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24500Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€14700 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4900 – €6175Verwarmen en koelen
Lucht-water€3650 – €6275Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2325 – €6500Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Linne gebruikt om en nabij 1780 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €310. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€749
Buitenlucht2525kWh€494€255
Bodemwarmte1625kWh€345€404
Hybride1425 kWh + 475 M3€532€217

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Linne?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Maasgouw?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening via jouw gemeente Maasgouw. Dit is een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.gemeentemaasgouw.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Linne. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €700 en lopen op tot wel €3550. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Linne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1550.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 25.250 KW€6000,-
PanasonicPAW-DHW150W0 KW€1250,-
ClimavenetaBWR 0041MS MTD213 KW€2950,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Linne aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!