Warmtepomp Thorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Thorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €335,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Thorn.
warmtepomp-installateur-6017

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Thorn

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan meerdere installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Thorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Thorn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij veelzijdige (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6017).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand lees je accurate aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Thorn kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €20.500. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Thorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-thorn

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Via aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke rekening komt tot stand door meerdere randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16700 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €6625Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4400 – €6325Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2425 – €6850Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Thorn verbruikt grofweg 1780 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €250 tot €365. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €130 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€731
Buitenlucht2300kWh€482€249
Bodemwarmte1675kWh€336€395
Hybride1400 kWh + 400 M3€519€212

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Thorn?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening bij gemeente Maasgouw. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gemeentemaasgouw.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Thorn. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot maar liefst €2450. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Thorn (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1775.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 121 prm14 KW€2550,-
PanasonicKIT-ADC09H9E89 KW€2200,-
ClimavenetaEW-HT 026262 KW€7850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Thorn aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!