Warmtepomp Beegden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Beegden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Beegden.
warmtepomp-installateur-6099

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcodegebied6099
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31780 M3
Stroom-verbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Beegden

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beegden kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Beegden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina check je zonder moeite erkende installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6099).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Op deze website tref jij praktische aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Beegden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.000 en €17.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Beegden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beegden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. een hoge subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7900. De hybride warmtepomp is er vanaf €2200. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €23900Passief koelen, dure installatie
Water-water€16700 – €22300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4650 – €6075Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2375 – €6900Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beegden verbruikt om en nabij 1780 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Engie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €205 tot €340. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€665
Buitenlucht2650kWh€432€233
Bodemwarmte1775kWh€299€366
Hybride1300 kWh + 350 M3€466€200

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beegden?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de unieke groene lening via jouw gemeente Maasgouw. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.gemeentemaasgouw.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Beegden. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €625 en kunnen oplopen tot €2100. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Beegden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze zo’n €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSN-XEE 26249 KW€5900,-
Pico EnergyNDA Nano L10EuC-n7 KW€2000,-
ClimavenetaBWR 0091TS MTD226 KW€4250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beegden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!