Warmtepomp Weert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Weert? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een economische en ecologische manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Op onze website lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Weert.
warmtepomp-installateur-6001

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcodegebied6001
Netnummer0495 (+31495)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Weert

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weert kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Weert? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6001).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek jij omvangrijke informatie aangaande alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Weert kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €16.600. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elke pomp heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Weert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weert

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. interessante subsidies realiseer jij een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6700. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3500. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verscheidene factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27100Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€15200 – €23900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4050 – €7350Verwarmen en koelen
Lucht-water€5400 – €6575Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2850 – €5600Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Weert consumeert ong. 1450 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €210 tot €310. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €175 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€694
Buitenlucht2800kWh€458€236
Bodemwarmte1750kWh€319€375
Hybride1400 kWh + 525 M3€493€201

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Weert?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele van deze zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Weert?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Weert. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.weert.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Weert. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot plusminus €3350. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Weert (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1575.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 8; 8103328 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantVWL 75/5 AS 230V + VWL 77/5 IS6 KW€1900,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Weert aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente