Warmtepomp Heel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Heel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Heel.
warmtepomp-installateur-6097

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode-regio6097
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroom-gebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heel

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Heel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website ontdek je bruikbare installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6097).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Verderop tref je praktische info omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €14.200. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige gasketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Heel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25900Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16200 – €21300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4700 – €6950Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4000 – €7225Gemakkelijk plaatsen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2825 – €6400Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Heel consumeert plusminus 1780 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €315. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€664
Buitenlucht2300kWh€465€199
Bodemwarmte1900kWh€332€332
Hybride1525 kWh + 550 M3€498€166

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heel?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Maasgouw. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gemeentemaasgouw.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Heel. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot plusminus €2550. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSN-XEE 22242 KW€5200,-
Pico EnergyNDA Nano L08EuC-n5 KW€1800,-
ClimavenetaBWR 0071T DHW221 KW€3600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Heel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!