Warmtepomp Ohé en Laak

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ohé en Laak? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een voordelige en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende variabelen. Op deze pagina bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Ohé en Laak.
warmtepomp-installateur-6109

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcodegebied6109
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ohé en Laak

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden tientallen onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ohé en Laak kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Ohé en Laak? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door warmtepomprevolutie.nl tref jij snel warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6109).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand vind jij praktische adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ohé en Laak heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €13.600. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.650 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Ohé en Laak (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ohe-en-laak

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6900. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26200Veel besparen, hoge investering
Water-water€17300 – €20200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6150Relatief voordelig
Lucht-water€3550 – €6050Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6900Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Ohé en Laak verbruikt plusminus 1780 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €205 tot €340. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€670
Buitenlucht2425kWh€469€201
Bodemwarmte1925kWh€335€335
Hybride1375 kWh + 575 M3€503€168

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ohé en Laak?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij de gemeenten Maasgouw. Kort gezegd een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentemaasgouw.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ohé en Laak. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot doorgaans €3200. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ohé en Laak (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1750.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSAN-XIN MF 25.251 KW€6250,-
Pico EnergyNDA Premium L14EuC11 KW€2400,-
ClimavenetaBWR 0101T DHW227 KW€4200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Ohé en Laak aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!