Warmtepomp Stevensweert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Stevensweert? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Stevensweert.
warmtepomp-installateur-6107

 • Minder impact op het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcodegebied6107
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31780 M3
Stroom-verbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stevensweert

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit allerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stevensweert kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Stevensweert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij bruikbare de beste installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6107).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna vind je handige aanbevelingen die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stevensweert kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €23.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Stevensweert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stevensweert

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via een interessante subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5900. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt getekend door velerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27500Veel besparen, erg duur
Water-water€14200 – €23300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6400CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3500 – €6050Aansluitbaar op CV, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5250Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Stevensweert verbruikt circa 1780 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €250 tot €390. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €150 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€669
Buitenlucht2700kWh€462€207
Bodemwarmte1650kWh€328€341
Hybride1450 kWh + 425 M3€495€174

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stevensweert?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Maasgouw. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.gemeentemaasgouw.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Stevensweert. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €825 en kunnen oplopen tot €3350. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Stevensweert (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XIN MF 20.245 KW€5650,-
Pico EnergyNDA Premium L10EuC9 KW€2200,-
ClimavenetaBWR 0101T MTD230 KW€4650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Stevensweert aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!