Warmtepomp Wessem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Wessem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei aspecten. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wessem.
warmtepomp-installateur-6019

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode-regio6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasgebruik M31780 M3
Stroomgebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wessem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je vindt velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wessem heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Wessem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool bekijk jij in korte tijd leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6019).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hierna doorzoek jij handige raadgeving inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wessem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €24.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.725 en €5.625 bij een verwarmingsmonteur uit Wessem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wessem

Beschikbare merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €8000. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De totaalprijs wordt getekend door meerdere aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24600Hoog rendement, prijzig
Water-water€13700 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €6400Relatief voordelig
Lucht-water€4150 – €6025Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €6200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wessem verbruikt plusminus 1780 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €235 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€732
Buitenlucht2700kWh€490€242
Bodemwarmte1775kWh€344€388
Hybride1425 kWh + 425 M3€527€205

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wessem?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Maasgouw?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Maasgouw. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeentemaasgouw.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wessem. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot plusminus €3500. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wessem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1875.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSAN-XIN 131 prm18 KW€2950,-
PanasonicKIT-ADC12H9E810 KW€2300,-
ClimavenetaNECS-W /H /B 015260 KW€7800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wessem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!