Warmtepomp Maasbracht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Maasbracht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Op deze pagina ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Maasbracht.
warmtepomp-installateur-6051

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode-regio6051
Netnummer0475 (+31475)
Gas-verbruik M31780 M3
Stroomgebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Maasbracht

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasbracht kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Maasbracht? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website bekijk je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6051).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij toepasbare toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Maasbracht kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €14.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Maasbracht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasbracht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door lucratieve subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6300. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2000. De totaalprijs wordt bepaald door diverse variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24900Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17500 – €22100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €7250Relatief lage investering
Lucht-water€5350 – €7425Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2850 – €6000Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Maasbracht gebruikt ong. 1780 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €155 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€745
Buitenlucht2550kWh€507€238
Bodemwarmte1850kWh€358€387
Hybride1475 kWh + 500 M3€544€201

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Maasbracht?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Maasgouw?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Maasgouw. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentemaasgouw.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Maasbracht. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €550 tot wel €3200. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maasbracht (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSAN-XEE 262 ST46 KW€5600,-
PanasonicKIT-AQC09H9E89 KW€2200,-
ClimavenetaBWR 0025MS MTD28 KW€2650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Maasbracht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!