Warmtepomp Epse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Epse? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een voordelige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Epse.
warmtepomp-installateur-7214

 • Minder impact op het milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcodegebied7214
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Epse

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Epse kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Epse? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze pagina vergelijk jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7214).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop vind je actuele gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Epse heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €23.000. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Epse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-epse

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7900. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door meerdere zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €24300Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€16800 – €21700Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €6750Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5300 – €7275Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2000 – €6150Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Epse gebruikt ongeveer 1790 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €235 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €145 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1125m3€694
Buitenlucht2525kWh€472€222
Bodemwarmte1825kWh€333€361
Hybride1400 kWh + 575 M3€507€187

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Epse?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Lochem. Kort gezegd een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.lochem.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Epse. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €925 tot ongeveer €1950. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Epse (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSHB16P50(**)9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System split 12 kW (monofase)11 KW€2400,-
CTCEcoPart 410 + CTC Ecologic11 KW€2900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Epse aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!