Warmtepomp Harfsen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Harfsen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Op deze pagina lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Harfsen.
warmtepomp-installateur-7217

 • Een duurzame oplossing
 • Constante verwarming van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode-regio7217
Netnummer0573 (+31573)
Gas-gebruik M31790 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Harfsen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harfsen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Harfsen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze tool vind je veelzijdige installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7217).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij handige details m.b.t. de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Harfsen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €16.600. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Harfsen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harfsen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Middels een flinke subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6300. Het hybride systeem is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€17100 – €21000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4200 – €6025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3850 – €7300Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2900 – €5200Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Harfsen verbruikt ongeveer 1790 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €255 tot €385. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€697
Buitenlucht2550kWh€453€244
Bodemwarmte1975kWh€314€383
Hybride1500 kWh + 400 M3€488€209

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Harfsen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Lochem. Het is een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.lochem.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Harfsen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot wel €3400. Informeren naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Harfsen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1575.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2175.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSH16P50(**)11 KW€2400,-
SamsungEco Heating System split 16 kW (driefase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith 55011 KW€2900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Harfsen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!