Warmtepomp Eefde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Eefde? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Hierna check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Eefde.
warmtepomp-installateur-7211

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode-regio7211
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eefde

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn honderden oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eefde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Eefde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van deze pagina check je bruikbare installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7211).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder vind jij actuele gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Eefde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €16.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.750 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Eefde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eefde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels lucratieve subsidies geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2700. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25300Passief koelen, hoge investering
Water-water€13800 – €20900Beste rendement
Lucht-lucht€5250 – €7225Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4650 – €6125Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€2150 – €6200Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Eefde gebruikt circa 1790 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €340. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €175 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€692
Buitenlucht2475kWh€457€235
Bodemwarmte1725kWh€318€374
Hybride1400 kWh + 600 M3€491€201

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Eefde?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar zaken: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Lochem. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.lochem.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eefde. De omvang van de subsidie hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 tot gemiddeld €1850. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eefde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSXB08P50(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 9 kW (monofase)6 KW€1900,-
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith i3509 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Eefde aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!