Warmtepomp Kring van Dorth

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Kring van Dorth? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Hierna tref je meer info over een warmtepomp kopen in Kring van Dorth.
warmtepomp-installateur-7216

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcodegebied7216
Netnummer0573 (+31573)
Gas-verbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kring van Dorth

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat flink wat installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kring van Dorth kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bestudeert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kring van Dorth? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website vind je veelzijdige de beste installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7216).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop vind jij bruikbare raadgeving die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Kring van Dorth kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €23.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Kring van Dorth (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kring-van-dorth

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €5700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De totaalprijs is gebaseerd op verscheidene variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26500Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15800 – €22200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5250 – €6925Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3550 – €7350Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €6500Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Kring van Dorth consumeert ongeveer 1790 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €280 tot €355. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €130 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€696
Buitenlucht2350kWh€487€209
Bodemwarmte1750kWh€348€348
Hybride1500 kWh + 400 M3€522€174

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kring van Dorth?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Lochem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Lochem. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.lochem.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Kring van Dorth. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €600 en kunnen oplopen tot €2300. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kring van Dorth (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSXB16P50(**)9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System split 14 kW (monofase)9 KW€2050,-
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith i35011 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Kring van Dorth aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier zorg je dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!