Warmtepomp Barchem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Barchem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een economische en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Barchem.
warmtepomp-installateur-7244

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcodegebied7244
Netnummer0573 (+31573)
Gasgebruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Barchem

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Barchem kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Barchem? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze website vergelijk jij vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7244).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie neemt energie uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk je omvangrijke raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Barchem kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €22.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Barchem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-barchem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5600. Een hybride variant koop je al vanaf €3500. De factuur wordt mede bepaald door meerdere factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25000Passief koelen, relatief duur
Water-water€18000 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4150 – €6025CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €6075Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2775 – €6500Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Barchem gebruikt grofweg 1790 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €235 tot €340. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€708
Buitenlucht2450kWh€496€212
Bodemwarmte1950kWh€354€354
Hybride1425 kWh + 350 M3€531€177

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Barchem?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Lochem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Lochem. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.lochem.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Barchem. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot ongeveer €2000. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Barchem (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1675.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEDLQ07(**)V36 KW€1900,-
SamsungEco Heating System TDM 16 kW11 KW€2250,-
CTCEcoPart 430 + CTC Ecologic32 KW€5000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Barchem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!