Warmtepomp Almen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Almen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Almen.
warmtepomp-installateur-7218

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcodegebied7218
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Almen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Almen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Almen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7218).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek jij waardevolle toelichtingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Almen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €22.700. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Almen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-almen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2000. De eindfactuur wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24600Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€17800 – €23300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4200 – €7050Werkt ook als een airco
Lucht-water€4600 – €6650Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €7000Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Almen verbruikt om en nabij 1790 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €245 tot €350. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €140 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€698
Buitenlucht2675kWh€461€237
Bodemwarmte1700kWh€321€377
Hybride1475 kWh + 425 M3€496€202

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Almen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Lochem. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.lochem.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Almen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot plusminus €1700. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Almen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSHB16P50(**)11 KW€2400,-
SamsungEco Heating System split 16 kW (monofase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart 412 + CTC Ecologic13 KW€3100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Almen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!