Warmtepomp Gorssel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Gorssel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Gorssel.
warmtepomp-installateur-7213

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode-regio7213
Netnummer0575 (+31575)
Gas-gebruik M31790 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gorssel

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We onderscheiden tal van installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gorssel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gorssel? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze vergelijker lees jij zonder moeite erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7213).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij accurate aanbevelingen aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gorssel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.500 en €11.200. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.225 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Gorssel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gorssel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride variant is er vanaf €2200. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27300Geen geluid, erg duur
Water-water€15100 – €21300Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €7350Relatief voordelig
Lucht-water€3700 – €7275Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2125 – €5850Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Gorssel gebruikt grofweg 1790 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €260 tot €355. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €195 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€693
Buitenlucht2550kWh€464€229
Bodemwarmte1775kWh€326€367
Hybride1500 kWh + 600 M3€499€194

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gorssel?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening bij de gemeenten Lochem. Dit is een interessante lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.lochem.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Gorssel. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €700 tot wel €2550. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gorssel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze zo’n €1925.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSH16P50(**)9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System split 12 kW (driefase)11 KW€2400,-
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith 5509 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Gorssel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!