Warmtepomp Joppe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Joppe? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Joppe.
warmtepomp-installateur-7215

 • Kies voor een beter milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31790 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Joppe

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Joppe kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Joppe? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze pagina lees jij snel installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7215).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk je veelzijdige adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Joppe kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.300 en €17.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Joppe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-joppe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7900. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. Het prijskaartje komt tot stand door verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24700Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13200 – €24600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3600 – €6400Verwarmen en koelen
Lucht-water€5250 – €6600Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €6950Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Joppe verbruikt pakweg 1790 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €235 tot €400. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €140 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€695
Buitenlucht2400kWh€480€215
Bodemwarmte1975kWh€341€354
Hybride1450 kWh + 525 M3€514€181

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Joppe?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Lochem. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.lochem.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Joppe. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €600 tot maar liefst €2000. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Joppe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSX16P50(**)9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System split 14 kW (driefase)9 KW€2050,-
CTCEcoPart 410 + CTC EcoZenith 25012 KW€3000,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Joppe aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!