Warmtepomp Laren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Laren? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Laren.
warmtepomp-installateur-7245

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode-regio7245
Netnummer0573 (+31573)
Gas-gebruik M31790 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Laren

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Laren biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Laren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder problemen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7245).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. In het volgende stukje bekijk je uitgebreide toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Laren kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €13.800. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Laren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-laren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels ISDE subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €5700. Een hybride opstelling is er vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt berekend door velerlei onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26200Veel besparen, prijzig
Water-water€16400 – €22000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4600 – €7025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4800 – €6950Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2625 – €6650Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Laren gebruikt ongeveer 1790 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €260 tot €385. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €155 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2525kWh€461€248
Bodemwarmte1775kWh€319€390
Hybride1425 kWh + 600 M3€496€213

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Laren?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende eisen: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Lochem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Lochem. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.lochem.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Laren. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €550 tot ongeveer €3150. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Laren (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1525.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEBLQ05(**)V34 KW€1700,-
SamsungDVM S HighEfficiency 2-pijps 10 pk + LT hydro unit22 KW€3350,-
CTCEcoPart i430 PRO + CTC Ecologic32 KW€5000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Laren aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Lochem kern, Lochem buitengebied, Laren, Barchem, Gorssel, Almen-Harfsen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!