Warmtepomp Burum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Burum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Burum.
warmtepomp-installateur-9851

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode-regio9851
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Burum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Burum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker ontdek je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9851).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind je handige informatie over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Burum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €17.100. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.500 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Burum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door middel van een interessante subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3400. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27300Passief koelen, prijzig
Water-water€14500 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5350 – €6900Werkt ook als een airco
Lucht-water€4150 – €6700Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2200 – €5350Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Burum verbruikt grofweg 1600 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energieleverancier als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €315. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €125 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€715
Buitenlucht2650kWh€486€229
Bodemwarmte1825kWh€343€372
Hybride1400 kWh + 500 M3€522€193

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Burum?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening bij de gemeenten Kollumerland en Nieuwkruisland. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.kollumerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Burum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot ongeveer €2000. Nieuwsgierig naar de maart 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Burum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze pakweg €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosWZT852/NN/50 KW€6150,-
Western AirconditioningBETA REV HP 7.249 KW€6050,-
HautecHCS-PK-242K (88SU2301SDPN5)15 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Burum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!